Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaxxeři a antivaxxeři (a ti další)

Jen aby byla jasná jedna věc. Jsem očkován dvěma dávkami Sinovace a jednou dávkou Johnsona, otestován na protilátky asi 5x, RT-PCR test jsem absolvoval letos za 30x a mRNA vakcína se do mně dostane jen přes mou mrtvolu.

Masmédia se snaží nastínit, že společnost je rozdělena na dvě skupiny, chytré co souhlasí a hloupé co odporují. Jinak vaxxeři mi připadají výrazně hloupější než antivaxxeři, protože nevnímají vůbec žádné argumenty a slepě věří vládám. Legrační na tom je i to, že tohle dělení je špatně, existuje i vcelku velká skupina lidi, kteří neodmítají myšlenku očkování, ale odmítají očkování vakcínou, lze-li ten lék vůbec nazvat vakcínou, která je schválena k nouzovému použití. Pro osoby odmítající tento typ prakticky povinného očkování je důležité i mnoho dalších problémů. Seřadil jsem náhodně, jak jsem o nich přemýšlel:

  1. Program „tecka“ je nesmysln, historka, že "uděláme tečku za COVIDem" se nějak nevede, je zcela zřejmé, že očkování nefunguje zdaleka tak dobře, jak bylo deklarováno loni, když začalo.
  2. Česká republika má 65 % populace proočkovaných a 25 % populace již dříve onemocnělo COVIDem. V nemocnici jen stěží najdete někoho, kdo prodělal COVID. Ale dá se tam najít docela slušný počet očkovaných lidí. Takže tvrdit, že očkování je skvělé, mnohem lepší než projít COVIDem, je špatný vtip.
  3. Před rokem jsme měli proočkováno 0 % populace a méně nakažených než nyní s 65% proočkovaností. To není příliš uklidňující, že? Jo, zapomněl jsem, tato současná varianta je určitě mnohem nakažlivější než ta předchozí. Nebo nějaká jiná historka na oblbnutí. A co takhle prostě přiznat, že účinnost očkování je mnohem nižší, než se před rokem tvrdilo?
  4. Nakazit se mohou i očkovaní lidé, to bylo jasné od začátku, ale měli by mít nižší dávku virů a také kratší dobu. To však neznamená, že očkovaní lidé nemohou tuto nemoc přenášet. Bez ohledu na to nejsou testováni. Chápu proč, ani to nemá nic společného s vědou. Pokud by očkovaní lidé neměli žádnou výhodu oproti neočkovaným, nadšení pro získání této rychlokvašky "vakcíny" by pokleslo.
  5. Princip mRNA vakcíny je znám již dlouhou dobu, tuším od roku 1990. Až donedávna se tyto vakcíny téměř nepoužívaly, protože vždy existoval nějaký problém, který tomu zabránil. A najednou se stal zázrak. Funguje to!! A já jsem příliš starý na to, abych věřil v zázraky. Historku, že se používá proti Ebole si nechte od cesty. Úmrtnost na Ebolu je někde úplně jinde než má COVID.
  6. Jako člověk pracující ve výzkumu DNA mě vadí některé aspekty. Kolem roku 2015 byla známa pouze funkce cca 10 % lidského genomu, nyní to může být o něco více. Není důležité, kolik procent je známo, každopádně naše znalosti DNA jsou VELMI omezené. Zbytek lidského genomu se nazývá „junk DNA“. Matka příroda evolučním procesem nevytvořila vůbec nic, co nemá smysl. Úprava lidské DNA tedy obecně není dobrý nápad, začlenění mRNA do našich buněk může být jedním ze špatných nápadů. Konkrétně jsem napsal, že nikdo nezná dlouhodobý výsledek, takže tvrzení, že vakcína mRNA je z dlouhodobého hlediska bezpečná, je žádostí o stání u soudu, protože nikdo nyní neví o dlouhodobých problémech. Doufejme, že tam nejsou žádné, ale doufat nestačí.
  7. Existuje teorie, že lidé bez příznaků nemusí být testováni pomocí PCR testů. To je nesmysl, nemít žádné příznaky neznamená, že ten člověk nemůže nakazit ostatní. Nemít příznaky pouze znamená, že infekce (pokud ji člověk má) nemá žádný vliv na tuto osobu. Nic víc.
  8. Vtipné je, že se většina antigenních testů vyrábí v Číně, kde je nikdo nepoužívá. V Číně se veškeré testování provádí pomocí RT-PCR. Lidé obvykle nazývají tyto testy PCR, ale ve skutečnosti je to reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR). PCR detekuje DNA, RT-PCR detekuje RNA a SARS-CoV-2 má RNA.
  9. Není to očkování, co vás chrání, ale díky očkování (nebo nemoci) se vytvářejí protilátky a buněčná paměť, které si „pamatují“, jak s virem bojovat. Ignorování protilátek jako ochrany je nevědecké, jen to ukazuje, že očkování je čistý byznys, nic jiného. Taky chápu, proč se s protilátkou nepočítá a nejspíš počítat nebude. V tu chvíli by lidé dostali jiný typ očkování (jeli do Srbska pro Sinopharm, do Ruska pro Sputnik, do Francie dostali novou inaktivovanou virovou vakcínu a naši chudáci by přišli o peníze z farmaceutického průmyslu, protože by poklesl prodej mRNA.
  10. Pokud chce vláda zavést povinné očkování, bude to vláda, kdo ponese odpovědnost za případné problémy.
  11. Aby se tak stalo, SÚKL by musel vakcínu uznat ke standardnímu použití, bude tam podpis někoho (pravděpodobně vedoucího SÚKLu), kdo nese odpovědnost. SÚKL zatím odvádí dobrou práci a drýí si etickou integritu, nikdo to zatím nepodepsal. Asi se nikomu nechce před soud.
  12. A před očkováním bude muset být rozbor krve na protilátky, jako je to u tetanu standardní. 
  13. Lidé, u kterých se předpokládá, že budou očkováni, musí podepsat prohlášení, že se dobrovolně nechají očkovat a veškeré riziko je na nich.
  14. Ve formuláři před očkováním lidé podepisují, že byli informováni o případných problémech s očkováním, což je čistá lež. Nikdo o tom neinformuje, jistě, seznam známých problémů a  lze ho najít na stránkách SÚKLu. 
  15. Probíhá brutální vládní kampaň za očkování, která prohlašuje neočkované lidi za občany druhé kategorie.
  16. Můj praktický lékař mi řekl, že mi navrhuje očkování mRNA místo Johnsona. Myslím, že bych měl změnit praktického lékaře.
  17. Je známo mnoho problémů s imunizací a nejsou příliš publikovány. I šéf České komory lékařů Kubek kvůli očkování ochrnul na polovinu obličeje a dodnes se nestydí tvrdit, že očkování je bezpečné.
  18. Tato hloupá vládní kampaň má nežádoucí výsledky, lidé se snaží zfalšovat testy PCR, aby ukázali, že jsou pozitivní a po dobu 9 měsíců je nikdo nebude otravovat s očkováním. Pak možná další falešný test?
    1. b. Lidé se dokonce snaží se nechat infikovat COVIDem aby se nemuseli očkovat. To je vidět, že vládní propaganda má přesně opačný efekt, než je žádoucí. 
    2. C. Když se nad tím zamyslíte, tak jestli je nová varianta omikron neškodná, není špatný nápad nechat se jí nakazit, protože to lze považovat za lepší a především mnohem bezpečnější způsob, jak získat imunitu, než je očkování neověřenou mRNA vakcínou.
  19. A nakonec vláda ztratila svou důvěryhodnost už vloni, když oznámila nová nařízení, okamžitě je zrušila, očkovaní netestovaní lidé jsou bezpečí (i když se ví, že mohou přenášet virus), neočkovaní testovaní lidé nejsou v bezpečí (i když nemají žádný virus) , očkovaní lidé nejsou po 22. hodině bezpeční a stávají se nakažlivými, obchody musí být zavřené, ale květinářství lze otevřít (vloni)., atd.

Hezký den všem. 

Autor: Pavel Neuzil | středa 8.12.2021 7:16 | karma článku: 25,59 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Pavel Neuzil

Jízda vlakem v "rozvojové zemi".

Posledních více než 7 roků bydlím v Číně, v městě Xi'an, hlavním městě provincie Shaanxi. Xi'an není kdovíjak velké město, má totiž jen asi 10 milionů obyvatel.

22.4.2023 v 17:34 | Karma: 42,09 | Přečteno: 7554x | Diskuse| Cestování

Pavel Neuzil

Nulová protiCOVIDová politika Číny, co na ní bylo "kontroverzního"?

Přes 7 roků bydlím v Číně a to konkrétně v Xi'anu. Pracuji tady na univerzitě a kromě toho chodím po blízkých horách Qinling, takže přichazím tady do styku s hodně různorodými místními lidmi.

3.2.2023 v 11:58 | Karma: 23,82 | Přečteno: 775x | Diskuse| Cestování

Pavel Neuzil

Výlet do Itálie za dávných časů.

Výlet do Itálie za dávných časů někdy kolem roku 1990 nebo 1991. Boj se Škodovkou v Itálii a vítězství člověka nad strojem.

16.8.2022 v 0:02 | Karma: 16,15 | Přečteno: 434x | Diskuse| Cestování

Pavel Neuzil

Karanténa v Xi'anu, proč si pořád někdo myslí že karanténa nemůže zastavit COVID?

Čínská vláda zavedla politiku nulové tolerance COVIDu poté, co se v Číně COVID objevil zavedením stejné politiky, jakou WHO před lety uplatnila při likvidaci neštovic. COVID-19 se podařilo omezit vyloučením kontaktů mezi lidmi.

7.1.2022 v 18:02 | Karma: 18,12 | Přečteno: 702x | Diskuse| Společnost

Pavel Neuzil

Nový rok 2022 v Xi'anu, několik úvah.

Doufám, že to byla nejhorší oslava Nového roku v mém životě. Samozřejmě, s mým pozitivním náhledem na věc vím, že to vždy může být horší. Jsme v Xi'anu a tady je po původní epidemii ve Wuhanu nejhorší epidemie COVIDu v Číně.

2.1.2022 v 5:46 | Karma: 20,39 | Přečteno: 558x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1138x
Pracuji přes 4 roky na univerzitě v Xi'anu, ČLR. Kromě toho se snažím dělat nějaký sport a cestovat, jak po okolí Xi'anu, tak i trochu dále.

Seznam rubrik