Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý článek bez zbytečné politické propagandy.

1 0
možnosti
JV

J42i14r77i 89V14r48a91b83e84c

1. 11. 2020 18:12

Tu jejich cinskou chripku venovali svetu a sami se ted raduji, jak jsou dobri a bez ni... :-(

0 2
možnosti
ZZ

Skutečně oficiálně na to přišli až Číňané a oznámili to světu na přelomu r. 2019/2020. Nicméně je velké podezření, že ten vir se už množil dřív a nejen v Číně.

S největší pravděpodobností se tento vir poprvé objevil už v polovině loňského září, a nikoliv ve Wu-chanu, tvrdí britský genetik Peter Forster, který studuje mutace nového typu koronaviru.

Koronavirus má celkem tři typy -první - typ A se považuje za základní, protože se nejvíce podobá tomu, který vědci objevili u netopýrů, kteří ho přes luskouny nejspíš přenesli na člověka.

Existují ještě dvě další mutace, a to B a C. Důvod, proč Forster a jeho tým pochybují, že se virus začal šířit až v prosinci, je ten, že ve Wu-chanu převážná část nakažených trpěla typem B, tedy už zmutovaným virem.

Typ A byl ve Wu-chanu také nalezen, ale pouze na několika místech. Nejčastěji se základní verze viru objevovala v Austrálii a Spojených státech, v Evropě pak ve Španělsku !!!!

;-(;-(;-(

2 0
možnosti
ZZ

Inu - chce to více aktuálních informací z "druhé strany", než ty, co nám předkládá katedra sinologie, Univerzity Karlovy.

;-DR^

4 0
možnosti
Foto

Jistě, jenom naprostý naiva si může myslet, že nám sem čínští komunisté pustí jiné informace, než jen ty, které chtějí. Zavadil tomu určitě věří.;-D

1 2
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek, karma R^ Starou propagandu v Česku však novým kouskům nenaučí, nesmysly se budou z médií valit i nadále !

7 2
možnosti
RC

Čína v čele s její komunist.stranou už v listopadu, kdy už věděla, jak je to nakažlivé, tvrdě tajila tuto pandemii před světem, v Číně zmizel doktor(Li Wen-liang)který před oficiální cenzurou upozornil na nebezpečí tohoto viru přes sociální sítě a též tvrdě tlačila na WHO, aby nevyhlašovala Koronu za pandemii.

Tady v Izraeli v době, kdy vláda na jaře 2020 zrušila všechny lety z/do Číny si čínský velvyslanec v TLV neodpustil jedovatou poznámku, že se "izr.vláda chová stejně jako západní země v době 2.sv.války, kdy nepouštěli Židy před nacistickou tyranií".

Pak se musel za toto omluvit.

A to nemluvím o tom, jak Čína zpočátku žádala mezinárodní humanitární pomoc, která je zdarma, aby po několika měsících prodávala roušky za tržní ceny i těm státům, které poslali nezištně human.pomoc.

Takže pí.Vl.Bošková má pravdu v tom, že čínské komáří straně nelze věřit.

2 4
možnosti
PN

Zjistete si fakta a neopakujte tady hlouposti o tom, jak "v Cine to vedeli v listopadu". Je to nesmysl, ktery porad lidi dokola opakuji a nema zadny realny zaklad. Takze dne 27.12. plicni lekarka Zhang v nemocnici ve Wuhanu osetrovala starsi manzele, kteri meli zapal plic. Nejak se ji to nezdalo a nechala si udelat CR jejich plic, kde byly podobne skrvny jako meli pacienti se SARSem, ktere pred asi 17 roky lecila. Presvedcila i jejich syna, at se necha oskenovat na CT a nasla tam stejne skrvny, takze bylo vysoce pravdepodobne, ze at je to co je to, je to nakazlive. Oznamila to svym nadrizenym a CDC ve Wuhanu to tentyz den sdelilo vsem nemocnicim ve Wuhanu, ze maji plicni nakaza neznameho druhu. 31.12. to Cina oznamila WHO a 11.1.2020 meli osekvenovane RNA viru a kdo chtel si ho mohl stahnout z jejich stranek za ucelem pripravy primeru pro RT-PCR test. Teprve po te, co bylo jasne, ze se jedna o nakazlive onemocneni se zacalo ZPETNE dohledavat, kdo mel ve Wuhanu neco podobneho a dosli az do poloviny listopadu. Rpo vasi informaci, velosvetove umira par milionu lidi rocne na zapal plic a po kazdem umrti se nespousti poplach, ze se jenda o novou nemoc.

Ale historka, ze Cina cosi tajila je dobra. Ty 4 dny mezi 27.12. a 31.12. nejsou "tajeni", ale "overovani", aby nespustili plany poplach.

10 0
možnosti
Foto

Pokud Čína opravdu umí tak snadno vyzrát nad epidemiemi, tak je to velmi dobrá zpráva pro lidstvo: Až jednou zaútočí něco mnohem horšího než Covid, přežijí alespoň tam.

4 0
možnosti
PN

Ona by to umela kazda zeme, ale musela by chtit. Novy Zeland a Australie myslim uz COVID nemaji, dusledne vyzaduji 14 denni karantenu pri prijezdu a ten je i tak velmi omezeny. U nas je to tezko predstavitelne, vlada by musela udelat totalni lockdown a zavrit hranice. Pokud by chtela nechat pendlery jezdit do Nemecka, tak pri kazdem prekroceni hranice by dotycna osoba musela absolvovat test na COVID a na hranicich pockat na vysledek. V obou smerech.

1 0
možnosti
VB

Číně nelze věřit ani slovo, zvláště když se brání různým nezávislým západním expertům, aby situaci ověřili na místě. A taky cenzurují novináře. Doufám, že jejich vakcína se do Evropy nedostane.

2 7
možnosti
PN

Pain Boskova, verte si treba tomu, ze deti nosi cap a darky na vanoce Jezisek. :-) V Cine narozdil od vas jsem a pokud by jste si precetla, co jsem ke COVIDu napsal, tak by jste videla, ze ho mozne zlikvidovat je. Stejne jako sveho casu WHO zlikvidovala nestovice, a to duslednou karantenou. Tam to bylo jednodussi, protoze mimo mista s nestovicemi se tato nemoc nikde nevyskytovala a stacilo je izolovat a pockat, az v ohniscich nemoc odezni. COVID byl horsi, protoze se behem kratke doby dostal do sveta a zacali si ho vozit zpatky do Ciny. Takze Cina dusledne odizolovala hranice a pres ne se dostanete jen s trojnasobnych testem RT-PCR na COVID a 14 denni karantenou. Tato karantena mi pred tydnem skoncila a verit mi to nemusite, je to vase vec. Hezky den :-)

7 0
možnosti
Foto

Nojo, no, Čína zamořila celý svět čínskou chřipkou, a teď se v klidu připravuje na válku s Tchajwanem, případně rovnou s USA. :-)

0 3
možnosti

S Tím Tchajwanem jste střelila dost vedle, mám dojem, že tam to nezvládají o nic hůř, než v Číně.

0 0
možnosti
JL

Díky tohle mě zajímalo, a v ČR nemáme novináře, který by to jednoduše popsal. Takže když vymře celý neukázněný svět, Číňani přežijí. Rozkošné. ;-D

2 0
možnosti

Díky moc za vskutku zajímavé informace, které pro mi přijdou věrohodné, vítám taky to, že jste je podal s vtipem. Takže kdyby starosta Wu-chanu neudělal tu pětihodinovou chybu, nic extra by se nestalo? To jsou věci. A jestli to není nějaké profesní tajemství, můžete nám říct, co na univerzitě děláte? Díky.

3 0
možnosti
PN

Dobry den, ja bych to tak nedefinoval, ze by se nestalo nic, pokud by starosta Wuhanu neudelal tu hloupou chybu. Podle meho nazoru by doslo k daleko mensimu zamoreni Ciny COVIDem a nakaza by se tak fantasticky rychle nerozjela ani z Ciny do sveta.

A k vasi otazce, pracuji na Northwestern Polytechnical University a se studenty vyvijime prenosne systemy na detekci COVIDu zalozene na pricipu RT-PCR.

4 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1138x
Pracuji přes 4 roky na univerzitě v Xi'anu, ČLR. Kromě toho se snažím dělat nějaký sport a cestovat, jak po okolí Xi'anu, tak i trochu dále.

Seznam rubrik