Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Cestování v Číně ? Zajímavé. Jde to jako v Evropě ? Nebo jsou možnosti omezené ?

0 0
možnosti
PN

Jak se to vezme. Neco jde jednoduseji a neco je slozitejsi. To, co jsem popsal v blogu je jednoduche z nekolika duvodu. Tu oblast, kam jsme sli, znam docela dobre, i kdyz jsem po te pesine do te doby nikdy nesel, Plus muj student vi, komu zavolat, aby nas odvezl, kam potrebujeme a zpatky muzeme jet vlastnim autem, ktere si nechame na vhodnem miste.. No a mam jak auto, tak ridicsky prukaz To posledni neni uplne samosebou, Cina uznava jedine ridicske prukazy a to jsou jejich vlastni a ty bez pobytu v Cine nemuzete mit, takze jako turista ho mit nebudete a tim padem vam v pujcovne auto nepujci, nemate ridicak.

Ale na druhou stranu vlastnt auto az takova nezbytnost. Cina ma k letosnimu roku 36 000 km (neni to preklep) trati rychlych vlaku, tedy vlaku o rychlosti 300 km/hod a velmi hustou sit leteckych spoju, takze se za par hodin muzete dostat kam potrebujete. Jedina vyjimka je Tibetska Autonomni Oblast (TAR), kam musite mit povoleni jako cizinec a mam pocit, ze i pruvodce. Pokud nekoho zajima Tibetska planina, kultura a nechce s povolenim zatezovat, je mozne se na Tibetskou planinu dostat v Sechuanu, Yunnanu, Ganshu nebo Qinghai. Casti techto provincii jsou na Tibetske planine, ale ne v Tibetske Autonomni oblasti, takze tam jste v Tibetu, ale ne v TAR. No a obecne je Cina citliva na prihranicni oblasti. Predevsim to souvisi obecne s nechuti Asiatu neco resit. Cizinec u hranic muze byt problem, zadny cizinec u hranic = zadny problem a to je jednoznacne preferovano. Takze neni dobry napad nekoho provokovat a zkouset se dostat na citliva mista s tim, ze to nejak dopadne.

Na cestovani letadlem (to je jasne) ale i vlakem potrebujete doklad totoznosti jako je cinsky obcansky prukaz nebo pas a bez nich letenku nebo listek na vlak nekoupit. bez listku se do vlaku nedostatete. Kontroluje se to dvakrat, pri vstupu do nadrazi a pred vstupem do vlaku, takze se bez listku do vlaku podstate neni mozne dostat. Pokud nemate cinskou obcanku a registraci v systemu http://www.12306.cn, listek muzete koupi

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1138x
Pracuji přes 4 roky na univerzitě v Xi'anu, ČLR. Kromě toho se snažím dělat nějaký sport a cestovat, jak po okolí Xi'anu, tak i trochu dále.

Seznam rubrik