Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to škoda, protože spousta studentů se k podobnému dobrodružství nikdy nedostane a doma je rozmazlují ažaž, že kolikrát nezvládají ani obyčejné věci. Na druhou stranu je pravda, že už začínají být dobrodružnější. Můj spolužák přes léto na kole projel provincii Sečuán a pak se nechal do Šanghaje dovézt vlakem a dalo mu to strašně moc. O těch přírodních katastrofách, to jsem nikdy nechápala. Když bylo zemětřesení ob provincii, tak se zrušily všechny sportovní akce - co kdyby náhodou...

1 0
možnosti
PN

Jo, meni se to i tady. Kdyz byla manzelka jeste mala holka v Pekingu, tak jet mimo Peking bylo temer nemyslitelne, predevsim hotely tady moc nebyly a spat nekde na vesnici? Proc trpet takove nepohodli kdyz muzete byt v pohodli doma, ze? :-).

Cinane jsou ted dobrodruznejsi, ale ma to i sve stinne stranky. Tady v horach se kazdou chvili nekdo ztrati, nebo ma problemy. Jednou jsme nahore (to jeste slo) byli autem na 2600 m/morem na astaltku je to asi 15 km. Po ni asi 60 km do Xi'anu. No a tam jsme potkali v 7 vecer tri studenty. Tak jsem jim zastavil, jestli nechteji svezt. Ze ano a kam jedou, do Xi'anu. Doraizli jsme tam skoro v 10 vecer. Bylo by naprosto zahadou, co si predstavovali, ze na silnici, kam by dosli tak za 2 hodiny. budou delat. Provoz nic moc, stopovani se tady nenosi a je to 2050 metru vysoko. Prote takove podruznosti neresili :-).

A jeste asi pul hodinu pred tim jsme potkali jine dva, a ti se nas ptali, jestli nahodou nemame nejake jidlo navic, ktere bychom jim mohli dat. Meli jsme akorat susenky, nebo neco takoveho, tak jsme jim to nechali. Rikali, ze si vyrazili na dva dny a nemaji sebou zadne jidlo.

V kvetnu na Taibai mountain zemrelo 4 nebo 5 lidi. Byla tam snezna boure (vrchol je 3720 metru vysoko) a podle videi, ktere jsem videl, si to tam turiste prestavovali jako prochazku po meste po parku. lehke bundy, zadne macky, zadne rukavice atd. Ale zase si na tom lede, co tam byl, uzili spoustu "legrace". Ja mam sebou uplne vzdy par veci, bez kterych nechodim, a to jsou macky, 30 metru lana (dyneema, ktera je lehounka, spulka mala a udrzi skoro tunu), bivakovaci spacak, nuz, kombinovany nastroj, zapalovac a satelitni telefon. Ten mam jen par mesicu.

0 0
možnosti
TT

Hehe, Číňani. Chodit někde sám divočinou, to je taková zvláštní posedlost barbarů s dlouhým nosem, není-liž pravda? ;-)

1 0
možnosti
PN

To uz ale neplati. Asi to souvisi se vznikem stredni tridy tady v Cine, lide maji dost penez, take vice casu, nemusi premyslet, jestli vecer budou jist, ale do ktere restaurace si zajdou a tak take hledaji dalsi zabavu. V horach jsem vzdy potkal jen Cinany, zadneho barbara, ja jsem jediny barbar o kterem vim, ze tady chodi do hor. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1138x
Pracuji přes 4 roky na univerzitě v Xi'anu, ČLR. Kromě toho se snažím dělat nějaký sport a cestovat, jak po okolí Xi'anu, tak i trochu dále.

Seznam rubrik