Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dekuji, uz jsem to videl. Historka nemusim byt pravdiva, ale musi pobavit a zaujmout. Je to snuzka popopravd, neuplnych informaci a povzdechu ze socialnich siti, jako ten nesmysl pred par dny, ze v pripade autonehody autobusu s olympioniky se jim nema pomahat. U tech informace o autonehodach chybela velmi podstatna vec, ze nejspis pred kazdym autobudem pojede policejni auto, aby se olympionici nezdrzovali v pripadnych zacpach, a aby nedoslo k nehode. Pisu nejspis, protoze to nevim, ale mu jsme byli jednou na nejake oficialni akci ve vedlejsi provincii a pred nasim autobusem jelo vzdy policejni auto s pustenym majakem a na kazde krizovatce byl policajt a zastavoval nam dopravu.

Kdyz jsem poprve priletel v dobe COVIDu do Ciny, z letiste do mesta pred nami jelo policejini auto. V tom extremne nepravdepodobnem pripade, ze bychom mohli mit havarii, tak jsme meli policejci asistenci hned od zacatku. Ale historka z CR tisku byla super, "lide nemaji zranenych olympionikum pomahat". Hezky den

0 0
možnosti
Foto

V Šanghaji nám během karantény nosili potraviny, o které jsme si řekli, pravidelně volali, aby zjistili, jestli jsme v pořádku. V Praze jsme onemocněli a zpráva o trasování nám přišla po pěti dnech. Kdybychom neměli rodinu a kamarádku, kteří nám nosili nákup a zajímali se, tak nevím. Samozřejmě, dá se nakoupit on-line, ale ne každá rodina bude mít na to od nich pravidelně brát potraviny.

1 0
možnosti

Dobre odpoledne, no vsak to vite, v Cine je standard ze kazda komunita i dum ma nekoho, kdo je za nej a za lidi v nem zodpovedny. V CR nic takoveho uz davno neni, sveho casu to byl fenomen "domovnich duverniku".

Navic by jste mela kliku, protoze jste byla v Sanghaji, ktera problemy s COVIDem resila velmi elegantne a rychle. Narozdil od ultra konzervativniho Xi'anu. Uz tady par lidi jejich neschopnost stala misto, sef nemocnice co nechali stat venku dve hodiny tehotnou, sef firmy starajici se o QR kody, protoze jim tady system dvakrat spadl. Az to skonci, moc lidi z uradu starosty tam uz nebude. Ted je jeste nevyhodili, protoze je potreba COVID nejdrive vyresit.

Je tady ale zajimava jedna vec, ze jsou lide, kteri opravdu funguji jak ten policajt v Peliskach. Ne, ze by nekoho strileli, samozrejme, ale "Rozkaz (prikaz) znel jasne, nikoho nenechat courat po ulici, do nemocnice jen s platnym QR kodem a negatvnim PCR mladsich nez 48 hodin po odberu atd." Ono je to castecne v tech lidech, ze nedokazou premyslet hlavou a cekaji, co jim kdo rekne a toho se presne drzi. Ted je par pripadu v jinem meste a tam je prikaz jasny. Pokud nekdo musi do nemocnice, tak ho osetrit a resit problemy az po tom. Osetreny bude jako COVID pozitivni, takze neohrozi lekarsky perzonal, ale osetreny bude. Hezky den.

0 0
možnosti

Vámi popsaný stav a řešení je možné pouze v totalitním systému s početnou policií, armádou a vystrašeným, poslušným obyvatelstvem. Obyvatelstvem koncentrovaným na malém území jednoho města, které v karanténě zásobuje zvenčí miliardová země.

Zkuste si provést myšlenkový experiment s aplikací na deseti milionovou Českou republiku. Nejde to provést (i když je to sen hlístologa Flégra).

1 0
možnosti

Pane Bautsch, ja jsem nenapsal, co se kde da nebo neda, ale jak to funguje tady v Xi'anu. Mate ale zkreslene predstavy, co se tyka povahy Cinanu. Nejsou ani vystraseni, ani kdovijak poslusni. https://pavelneuzil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780805

Lukas Cocik o nuch rika, ze je to punkova splecnost. Neco na tom je, maji spoustu veci uplne na haku, ale ne vsechny. Spis to berou pragmaticky, na co na co je mozne dlabat a na co je lepsi nekaslat.

Jsem si jisty, ze to same bylo mozne v CR na zacatku pandemie. A jen bych chtel predeslat, karantena typu Xi'an by v CR nemela zadny smysl, pokud by EU (jako celek) neudelala koordinovane to same. To EU neudelala a tim padem nemelo smysl to delat u nas.

Nemusime spekulovat, proc to zeme jako Italie nechali rozjet ve velkem stylu, proc CR oznamila v patek, ze lide, co byli v Italii pujdou do karanteny az po pulnosti z nedele na pondeli, takze jich hodne prjelo nakazenych a roznesli to hned dale atd.

Boris Johnson navic na plno rekl, ze se neda nic delat, ale musime se smirit s tim, ze nekteri nasi milovani zemrou. Jeden by si myslel, ze mel radost, ze zemre cast staych lidi a odlehci se pretizeny hychodovy system.

No a u nas se "nadseni" pro vladni opatreni rozplynulo, kdyz bylo jasne, ze vlada mlzi, netusi co je vlastne potreba, je nekonzistentni, ma tiskovou konferenci, na ni vyda pokyn, ktery na te same konferenci rovnou zrusi, otevre hospody, za tyden je opet zavre. A tecka byla skutecne teckou za zbytky duvery k vlade.

Samozrejme jak pisete, Cina ma neskutecnou vyhodu v tom, ze aglomerace Xi'anu i se svymi 13 miliony je cca 1/100 cele zeme, takze mala cast. Hezky den.

1 0
možnosti

Obávám se, že vámi popsaný postup přinese více škody než užitku. Při dlouhodobém omezení kontaktů nedochází k přirozené imunizaci a problém se tak pouze odsouvá v čase.

Lidská imunita potřebuje stále podněty a aktualizace, jinak velmi rychle degraduje. Po čase pak můžou způsobovat velké problémy i události, kterých si za normálních okolností ani nevšimneme. Navíc i po měsíci bez kontaktů zůstává virus stále přítomen v těle pozitivních bez příznaků. A jeho znovurozšíření je jen otázkou času. Další a další lockdowny nakonec vyčerpají populaci tak, že nakonec bude hůř než kdyby se nečinilo vůbec nic.

1 0
možnosti

Ten system fungoval na SARS velmi dobre, stejne jako na nestovice. Byl jsem v te dobe v Singapuru a to bylo po Hongkongu a Guangzhou nevice zasazene misto na svete takze vim, co se tam delo. Ovsem SARS mel dve vyhody proti SARS-CoV-2. Mel vyrazne kratsi inkubacni dobu, pokud byl clovek nakazlivy, mel teplotu a tim padem se dal odchytit pomoci mereni teploty. No a velkou nevyhodu, smrtnost byla podstatne vetsi.

Neni duvod, aby byl virus SARS-CoV-2 pritomen po mesici bez kontaktu, protoze virus bud hostitele zabije, nebo ho zabije hostitel. Hezky den

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1138x
Pracuji přes 4 roky na univerzitě v Xi'anu, ČLR. Kromě toho se snažím dělat nějaký sport a cestovat, jak po okolí Xi'anu, tak i trochu dále.

Seznam rubrik